top of page

Charlie Brolund är en ny, kraftfull röst inom den svenska folkrocken. Från att ha nördat ner sig i jazz

och improvisation, skrivit poesi, spelat sirlig folkpop i duon Two Trees och samarbetat med etablerade musiker från den svenska indie, pop- och jazzscenen så som Anna Ahnlund [Dina Ögon], Frida Johansson [Barnet, Kraja] och Gus Loxbo [Pombo] är Charlie nu aktuell med sitt nya fullängdsalbum Brunnen med starka texter på svenska och med gäster som Daniel Ögren [Dina Ögon] och Reine Fiske [Dungen]. Albumet har fått ett varmt mottagande av både publik och press, bloggen Vakentimmar skrev bland annat om Charlies ”…fantastiska sätt att förmedla känslor. Det är en slags tröst att lyssna till Charlies låtar”.

Med musiken till Brunnen bjuder Charlie in lyssnaren till en oefterhärmlig och unik mix av svensk

folkrock, visjazz och singer- songwriting. Charlie ger av sin själfulla röst och mitt bland Erik ”Errka” Peterssons [Xenia Kriisin, Siena Roots] gåshudsframkallande hammondorgel, jazzande rytmer, proggiga gitarrer och drömska stråkar berättar Charlie personligt om vardagens gåvor och utmaningar, om livets glimrande ögonblick. Det handlar om en cykeltur ner till sjön med kärleken en ljus sommarnatt, om föräldrar, föräldraskap och barn. Om hopp och tvivel inför framtiden men framför allt om en förundran och

tacksamhet över den stund vi fått. Välkommen in i en musikalisk och poetisk värld full av dynamik och kontraster, lekfullhet och allvar.

bottom of page